Aer de vacanță. but still on track. (varianta Romenglish)

2 zile, atât. 2 zile libere. Nu m-am putut abține să  nu citesc presa, mai puțin cu TV-ul ce-i drept. Subiectele pregnante le știți deja și mai știți că sunt overloaded cu ele. Singura curiozitate în urma întregii vâlve: să lecturez Legea SPP-ului. În rest, am o vagă impresie că va deveni din ce în ce insesizabilă diferența dintre justiție și mass – media datorită misiunilor nobile pe care le au; bineînețeles, competențele nu reprezintă subiectul discuției.

Dacă ar fi să inventariez subiectele principale din aceste zile, I would be tagging them like this: CAS, Băsescu, Bercea, legea educației, candidat prezidențiale, UDMR, Voiculescu, DNA,CNA, worldcup. Și cu toată pasiunea mea pentru politică, am decis să citesc diverse editoriale din presa străină și să-mi las televizorul deschis pe Travel. Și nu pentru că nu m-ar mai interesa, dar deconectarea  pare să aibă un outcome mult mai favorabil: mai dau câte-un checked la lista mea de to do-uri pentru 2014, cause clock is ticking. But it is just hibernate, not shut down, nor restart.

Printre altele, ajung la o concluzie: ferească Dumnezeu să nu îți citești mail-urile timp de o zi as in 12 hours, okay? Și dacă o faci, dai de altă concluzie: urmârind itinerariul știrilor, al comunicatelor de presă, al editorialelor din România într-o simplă zi din săptămână, fluxul se aseamănă cu punctele dintr-un EKG. Și nu e chiar de bine. Dacă EKG-ul funcționează după un algoritm și după parametri foarte bine stabiliți, în contextul nostru cele două elemente sunt inexistente. Și dacă revin la începutul celui de-al doilea paragraf, mai observ ceva: CAS este singurul subiect care ar trebui să intereseze în adevăratul sens al cuvântului populația. Și worldcup, of course, dar asta nu mai ține de vreo instituție publică. În rest, toate celelalte se transformă în legături bolnăvicioase.

Și cer mult dacă îmi doresc să compar proiecte de țară; să văd discursuri, măsuri și proiecte și nu doar comunicate – replici; să observ mai mult entuziasm în organizarea unor dezbateri și să nu rămână această misiune doar în slujba experților sau a ONG-urilor. A, și mai vreau ceva: o voce mai puternică a experților și specialiștilor în diverse domenii.

Dar cer mult, prea mult poate. Într-un moment în care politicienii se raportează într-o logică cu totul greșită la alegerile care urmează, în care sursele de informare (corectă) (nu) sunt la dispoziția cetățeanului de rând, iar rolul de educare se limitează la televiziune și internet, păcat că sort și filter nu prea funcționează în acest peisaj.

Așadar, nu faceți ca mine. Ci profitați de opțiunile de newsletter de la Agerpres, Mediafax (lista e lungă, voi reveni într-o zi asupra ei) and try to be informed, not opinionated. Search for facts and be critic. Have principles and values. They keep us alive.

PS: citiți scrisoarea deschisă a lui MRU către Băsescu. Are parfum.

Bisous din cel mai frumos oraș al României,

Adina

 

20140710_155501

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s