Să nu renunțăm, când putem să reușim!

Image

Poporul e supărat, de fapt, cred că toți suntem supărați și dezamăgiți. Dezamăgiți pentru că am ieșit la vot, am făcut ceea ce am simțit și am spus DA.  și mă întreabă lumea deseori: ”ce folos? De ce ne-ați repetat în nenumărate rânduri că votul nostru contează și că avem puterea de a schimba când nici măcar o alianță ce se presupune a fi de succes nu a reușit să înlăture un președinte atât puțin dorit?” Singurul meu răspuns ar fi că eu nu mi-am pierdut încrederea și voi continua să muncesc și să lupt. Indiferent că lupt împotriva președintelui demis, a partidului din care face parte, a unui regim care a încălcat statul de drept, o voi face pentru mine în primul rând, pentru familie, prieteni, cunoscuți și pentru cetățeni în general. Este atât de greu să faci bine, dar asta voi încerca să fac cât de mult pot.

Electoratul este deziluzionat, nu mai știe ce să creadă, iar pe fondul crizei, supărarea capătă dimensiuni și mai mari. Media promovează doar aspecte negative, știrile nu aduc vești bune, observăm pe zi ce trece cum au loc destituiri, numiri bizare, deschideri de dosare și așa mai departe. Dar vă anunț, dragii mei, că există cazuri și mai dureroase, cu narcotraficanți și paramilitare, care sunt într-o colaborare chiar strânsă cu instituțiile statului, dar despre acestea altă dată. Expunerea mea nu este una pesimistă și nu are misiunea de a sublinia chestiunile dureroase ale spațiului politic românesc actual, ci este una pozitivă, care încearcă să evidențieze că, în ciuda tuturor acestor evenimente, noi, românii, nu trebuie să renunțăm.

Se apropie alegerile parlamentare, instituție formată din reprezentanți aleși, a căror misiune este una fundamentală nu doar din punctul de vedere al funcției legislative, funcție mai mult sau mai puțin cunoscută electoratului, ci și datorită rolului acestora și impactului pe care îl au atât în viața politică românească, dar și în viața de zi cu zi a fiecărui alegător. Sferele în care aceștia acționează, prin intermediul comisiilor, dar și al grupurilor parlamentare prin influența pe care o au asupra voturilor, sunt cele precum: economie, finanțe, industrie, agricultură, industrie alimentară, drepturile omului, minorități naționale, administrație publică, sănătate, familie, învățământ, cultură, apărare, politică externă, corupție, egalitate de șanse, afaceri europene; domenii care au un efect direct asupra cetățenilor. În aceeași măsură, parlamentarii noștri au autorități și instituții aflate sub control și ceea ce este esențial: au misiunea, conform legii, de a acționa în interesul întregii națiuni și al locuitorilor din circumscripțiile electorale pe care le reprezintă. ( legea 96/2006)

Români, nu renunțați la ceea ce sunteți și anume niște cetățeni ai României, fiți perseverenți în lupta ce continuă. Acapararea Parlamentului după alegerile ce urmează de către deputați și senatori fideli actualului președinte nu va determina decât adâncirea în neant. Campaniile electorale care vor începe în noiembrie sunt cele care trebuie să reamintească poporului acest lucru, iar candidații (cel puțin ai USL-ului, sper) să își construiască discursul și strategia într-o logică a apropierii față de cetățean, în nici un caz a înlăturării acestuia.

Repet, lumea a obosit și a ajuns la limita răbdării. Singura modalitate prin care aceștia nu și-ar pierde speranța ar fi să aibă în față candidați competenți, serioși, cu un program de soluții, care să nu se axeze atât de mult pe un discurs anti-Băsescu, cât pe felul în care aceștia vor menține legătura cu cetățeanul pe durata mandatului și ceea ce este mai important, cum o vor face. Sper ca românii să înțeleagă însemnătatea Parlamentului nu doar prin prisma ultimelor evenimente, în care toata lumea stătea cu sufletul la gură pentru a vedea dacă există majoritate sau nu, ci să perceapă acești reprezentanți, aleși de către ei, ca pe cei care le ghidează sfera cotidiană.

PS: mai multe despre parlamentare, în curând.

foto: luchiancomsa.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s